FødevareWatch

Direktør: Premier Is bliver i Danmark

Det gamle danske is-klenodie Premier Is er blevet solgt til den ukrainske mejeri- og isvirksomhed Food Union, men det betyder indtil videre ikke, at produktionen rykker fra Thisted til Østeuropa.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Der er næsten ikke en person i Danmark, som ikke har smagt en af Premier Is' mange kolde lækkerier. Den traditionsrige is-virksomhed blev grundlagt i 1927 og er i dag med sine 88 år på bagen en af Danmarks ældste og største isproducenter. Men for fremtiden vil den ikke længere være på danske hænder.

Kapitalfonden Erhvervsinvest har solgt Mejerigaarden Investment A/S, som ejer Premier Is og andre is-brands som Bravissimo og Underground, til den ukrainske mejerivirksomhed Food Union.

Direktøren for fonden Thomas Marstrand siger til FødevareWatch, at is-produktionen fortsat vil blive i Danmark:

”Sådan som vi har forstået det, ser Union Food en fordel i den produktion, der er i Thisted. Det er et ekspansionsønske fra deres side, om at komme ind på det danske marked, det er i hvert fald det, de har sagt," siger han.

Erhvervsinvest har ejet Mejerigaarden Investment A/S siden 2008, og Thomas Marstrand forlader med salget direktionen og bestyrelsen i isvirksomheden.

I toppen af ledelsen hos Premier Is er man også tilfredse med de nye ejere.

"Set fra ledelsens side synes vi, det er positivt, at der er kommet en industriel ejer ind. Vi opfatter det som et ønske om at videreudvikle virksomheden, samt at levere dansk producerede varer, der er vores position i det danske marked, og det skal vi fortsætte med," lyder det fra Christian Brink, der er Kommerciel Direktør i Premier Is.

Et trecifret millionbeløb?

Allerede i juli opstod de første rygter om, at Erhvervsinvest ville sælge den gamle isproducent. Dengang skrev Børsen, at det forlød, at salget ville indbringe op mod en kvart mia. kr.

Hvad har var købssummen for Premier Is?

”Et trecifret million beløb, det kan jeg godt sige,” svarer Thomas Marstrand.

Kan du være mere præcis, er det tæt ved 250 mio. kr.?

”Det er en pris, vi holder for os selv,” lyder svaret kort fra direktøren.

Han fortæller videre, at man er tilfreds med salget af Premier Is, der sker på et tidspunkt, hvor virksomheden efter en periode med faldende omsætning og flere tocifrede millionunderskud har vendt udviklingen til et resultat på 19,9 mio. kr. i regnskabsåret 2014/2015. Det var næsten en fordobling af det forrige resultat på 11,5 mio. kr. Ydermere blev Ismejeriets egenkapital næsten tredoblet fra 10,293 mio. kr. i 2013/14 til 30,188 mio. kr. i 2014/15.

Hvad er årsagerne til,at I sælger Premier Is?

”Vi har været de glade ejere af den gode virksomhed i 7,5 år. Vi startede med at købe det, der hed Polar Is i gamle dage fra familien Sørensen og så Premier Is  fra Nestlé. Derefter har vi arbejdet med at udvikle den forretning de sidste 6,5 år og nu var tiden kommet til at kigge os om efter en ny og endnu bedre ejere end os. Det synes vi, at vi har fundet i Food Union,” siger Thomas Marstrand.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Union Food.

Medie: Dansk ismejeri er sat til salg

Mejerigaarden trækker stikket på slikfirma

Mejerigaarden atter oppe i gear

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier