FødevareWatch

Kemikalietest dumper pizzabakker

Pizzabakker indholder ifølge ny test fra Forbrugerrådet Tænk Kemi fluorstoffer og kemikalier, som ikke egner sig til fødevareemballage.

I en stribe emballage-stikprøver af pizzabakker har Forbrugerrådet Tænk Kemi konstateret indhold af fluorstoffer og en række andre kemiske stoffer, som er mistænkt for at være enten hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende.

Ifølge rådets egen hjemmeside indeholdt bakkerne fra Dominos Pizza, Linea Ecobox og en almenbrugt pizzabakke værdier, der er langt over de vejledende danske grænseværdier.

"Jeg blev overrasket over, at vi i alle tre pizzabakker så enstemmigt fandt disse kendte hormonforstyrrende stoffer. Desuden har vi ingen grund til at tro, at problemet ikke også gælder andre pizzabakker rundt om i landet, da resultatet for de tre bakker er meget ens," udtaler Stine Müller, projektleder og testansvarlig i Forbrugerrådet Tænk Kemi.

Udover indholdet af hormonforstyrrende stoffer indeholdt bakkerne også mineralske olier samt kemikalier som ftalater, bisphenol A og nonylphenol. Det understreges, at det alene er pizzabakkerne, som er blevet testet, og man har ikke undersøgt, om nogle af stofferne er overført til den pizza, som bakken var tiltænkt.

Eva Kjer: Mindre kemi i pizzabakkerne

Dansk emballagekoncern er klar til globale opkøb

Forbrugere forvirrede over emballage

Store kartelbøder til emballage-virksomheder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier