Løg-producent presses af stor græskarhøst

Fynske Gyldensteen, som i stor stil leverer løg til den danske detailhandel, har rigtig travlt for tiden. Forsinket høst af løg falder sammen med høsten af 300.000 græskar.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

Halloween-skikken fra USA har fået godt fat i danskerne, og græskarlamperne er på ingen måder længere sjældne gæster på danske trappesten i oktober. Den meget korte sæson giver stor travlhed på det nordfynske landbrug Gyldensteen, hvor man skal have 300.000 af slagsen, skriver Fyns Stiftstidende.

Det giver ekstra stor travlhed på stedet, hvor primærproduktet er løg. Der skal i år høstes 10.000 tons løg, men tre ugers forsinkelse på grund af den kolde sommer får løghøsten til at falde sammen med høsten af græskar, og det udfordrer producenten, der er blandt de største løgproducenter i Danmark.

"Vi vinder markedsandele på det danske marked, og vores afsætning til danske kunder er stigende. Forbruget af løg er rimelig stabilt, fordi det er en basisvare, som folk bruger løbende," siger salgsdirektør Claus Duedal Jakobsen til Fyens Stifstidende.

Studie: Grøntsager har gavnlig effekt mod diabetes

Jysk salatkonge vil være helt økologisk

Græskar slår alle rekorder i Samsø-firma

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også