Ikke overraskende er det i børnefamilierne, at der smøres flest madpakker, men det samlede antal kan måske komme bag på nogen, når man tænker på de senere års fokus på kantineordninger, madordninger og convenience.
En fødevareanalyse fra Landbrug & Fødevarer viser, at der i gennemsnit bliver smurt 4,8 madpakker i alle danske hjem hver uge, men medregner man kun de hustande, hvor der jævnligt smøres madpakker, så stiger antallet til gennemsnitlige 8,2 madpakker.
Familier med skolebørn i alderen 7-12 år smører i gennemsnit mere end 13 madpakker om ugen, og samlet bliver det ifølge analysen til 12,7 millioner madpakker om ugen.
Ifølge analysen er det i dag omkring 55 pct. af befolkningen, som smører madpakker, og det er lidt færre, end sidst man lavede analysen i 2010, hvor 59 pct. i befolkningsundersøgelsen fra TNS Gallup svarede, at de smurte madpakker.
Mens der er altså er færre danskere end tidligere, som dagligt lægger sig ud med madpapir, skiveskåret rugbrød og agurkestænger, så stiger antallet af danskere, som indtager fastfood. Ifølge tal fra Gfk Consumerscan er andelen af danskere, der indtager fastfood mindst én gang måneden steget fra 58 pct. i 2008 til 67 pct. i 2014 - det er især de 40-59 årige, som har øget fastfood-forbruget.
Brødsalget boomede ved skolestart
Stryhns vender hjem til Danmark
Mikrofirma med makro-succes
Ældre betaler for mere end råvarerne i deres færdigmad