FødevareWatch

Brødsalget boomede ved skolestart

Søndag før skolestart var den helt store rugbrødsdag i Rema 1000, og salget lå langt over en almindelig søndag. Salget af andre madpakkevarer boomede også dagen før første skoledag.

Det er ikke helt slut med rugbrødsmadderne i skolernes klasseværelser. Trods stort fokus på mad- og kantineordninger har Rema 1000 tydeligt kunne mærke, at de danske folkeskoler i mandags tog hul på et nyt skoleår.

Det skriver Metroxpress.

"Vi kan se, at salget af brød søndagen inden skolestarten er cirka 30-40 procent højere end den foregående søndag," siger Jonas Garly Sørensen, kategorichef i REMA 1000.

Ifølge Metroxpress afslører salgsstatistikkerne også, at pålæg som leverpostej og spegepølse stadig er blandt det mest populære pålæg i danskernes madpakker.

Om det øgede salg hænger sammen med det faktum, at Rema 1000 i starten af august lancerede otte pakker med forskelligt brød fra Lantmännen Schulstad, som er 20 pct. til 50 pct. mindre, det melder historien ikke noget om.

Det er erklæret del af Rema 1000's forretningskoncept, at man vil hjælpe til at undgå madspild. Det sker blandt andet ved, at udvalgte grøntsager afregnes i løsvægt, og at mængderabatten er afskaffet. Det skal de mindre pakker med brød hjælpe til med.

"Vi kommer til at mærke det her på omsætningen, det er der ingen tvivl om. Men vi har en tiltro til, at vores kunder og danskerne generelt vil tage meget positivt imod det her tiltag og forhåbentlig lægge flere af deres indkøb hos os, hvor de slipper for at købe mere, end de har behov for," udtalte Rema 1000's indkøbsdirektør Anders Jensen i en meddelelse i starten af måneden.

Opbremsning i discount skræmmer ikke kæderne

Rema 1000 vil sælge mindre brød

Unge går uden om den varme kartoffel

Lantmännens danske brødforretninger går tilbage

Der bor en bager... men 300 er truet af lukning

Irma kaster sig ind i brødkrigen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier