FødevareWatch

Slagterbranchen efterlyser en Mette Blomsterberg

Færre unge vælger at uddanne sig som detailslagter.  Det skyldes for mange fordomme og manglende frontfigur, lyder det fra Aarhus Tech.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

På Aarhus Tech er der færre detailslagter-studerende, og fra 2014 til 2015 er antallet af indgående udannelsesaftaler faldet med 15 pct. Ifølge Inge Petersen, der er uddannelseschef på Aarhus Tech, skyldes det, at branchen mangler en frontfigur på tv.

Det skriver DR.dk.

”Slagterbranchen har ikke haft en frontfigur, som de unge kunne spejle sig i ligesom Claus Meyer eller Mette Blomsterberg,” siger Inger Petersen til DR.dk.

Marie Johansen, der går på Aarhus Tech som detailslagter, er enig i, at mange ikke ved, hvad uddannelsen går ud på. Hun synes, der er for mange fordomme om industrislagtere, som straks bliver associeret med slagtehaller, blod og gummistøvler. 

Uddannelsen som detailslagter kan både bruges som butiksslagter og delikatesseslagter og tager mellem to et halvt år og fire år.

"Det er et hårdt slag for hele kommunen"

3F: Fyrede slagtere må skifte branche

Danish Crown fyrer i Herning

Slagtere: Lønnedgang er årsag til strejke

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier