FødevareWatch

Kinesernes kødforbrug er firdoblet på 45 år

Der er sket markante ændringer i de kinesiske kostvaner i løbet af det sidste halve århundred, og det har blandt andet betydet en regulær eksplosion i kødforbruget, viser en ny rapport.

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Det er ingen hemmelighed, at det kinesiske marked rummer enorme mulighed for aktører i fødevarebranchen – både på grund af den gigantiske befolkning i landet og på grund af hastige ændringer i den befolknings forbrugsvaner.

Men præcis hvor meget de kinesiske kostvaner har udviklet sig i de seneste små 50 år, vil nok alligevel overraske de fleste. Ifølge en ny rapport fra PwC er især kødforbruget nærmest eksploderet i det store asiatiske land i den periode.

Det skriver branchemediet Global Meat News.

Rapporten viser, at indtaget af kød per person per dag i Kina er vokset med hele 400 pct. siden 1971, og det er mere end fordoblet alene siden 1991.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Kigger man på kinesernes kostvaner i et lidt bredere perspektiv har udvikling også været markant. I 1971 indtog hver kineser gennemsnitligt 1.863 kalorier om dagen sammenlignet med et gennemsnitligt, dagligt indtag på 3.025 kalorier i Storbritannien samme år.

Men ifølge rapporten var det i 2011 steget til 3.074 kalorier per person om dagen i Kina, mens det i Storbritannien var steget til 3.414 kalorier per person om dagen i gennemsnit.

Ifølge De Nordiske Næringsstofanbefalinger, som er en række fællesnordiske retningslinjer udarbejdet af førende ernæringsforskere i Norden, bør mænd indtage omkring 2850 kalorier om dagen, mens kvinder skal nøjes med 2200 kalorier om dagen.

De britiske sundhedsmyndigheder, NHS, anbefaler, at mænd indtager omkring 2.500 kalorier dagligt, mens kvinder indtager 2.000 kalorier om dagen.

Kina oplever kødmangel efter nedskydning af 100 mio svin

Europæiske svineproducenter vinder slaget om Kina

Australien på vej mod lukrativ kødaftale med Kina

Kødskandalerne fortsætter i Kina

Kinesisk kødskandale: Beslaglægger 40 år gammelt kød

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier