Kina oplever kødmangel efter nedskydning af 100 mio svin

Kina’s import af svinekød vil stige med 45 pct. i år, efter landet har nedskudt næsten 100 millioner svin og 10 millioner søer over de seneste 18 måneder, anslår Rabobank.
Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Ritzau/arkiv
Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Ritzau/arkiv

Kina er verdens største forbruger af svinekød, og landet er mere end nogensinde afhængig af udlandet til at opfylde sine kødbehov, efter den største reduktion af landets egen svinebestand i flere årtier.

Det fastslår den hollandske storbank Rabobank ifølge Bloomberg i en ny rapport.

I løbet af de seneste 18 måneder har man i Kina nedskudt næsten 100 millioner svin og 10 millioner avlssøer. Det svarer ifølge nyhedsbureauet til den samlede bestand i Mexico, USA og Canada. Og samtidig har en lang række mindre svinebønder opgivet ævred i kølvandet på en hastig ekspansion i sektoren mellem 2011 og 2013.

Det betyder, at produktionen af svinekød i Kina vil falde 6,5 pct. til omkring 53 mio. tons i år, mens forbruget går tilbage med 5,3 pct. til omkring 55 mio. tons. Den forskel på omkring 2 mio. tons – eller mere præcist 1,9 mio. tons – skal altså komme fra en rekordstor import, skriver Rabobank.

Og importen af svinekød fra udlandet vil ifølge banken ligge på samme høje niveau i 2016, da det tager tid for Kinas egen svinebestand at komme tilbage til tidligere tiders omfang.

Tal fra Kinas handelsministerium, som Bloomberg har indsamlet, viser samtidig, at prisen på svinekød i landet er steget fra godt 18 yuan kiloet i april til næsten 24 yuan for et kilo i august.

Europæiske svineproducenter vinder slaget om Kina

WH Group oplever tilbagegang i første halvår

Kødskandalerne fortsætter i Kina

Kinesisk kødskandale: Beslaglægger 40 år gammelt kød

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også