FødevareWatch

Kina oplever kødmangel efter nedskydning af 100 mio svin

Kina’s import af svinekød vil stige med 45 pct. i år, efter landet har nedskudt næsten 100 millioner svin og 10 millioner søer over de seneste 18 måneder, anslår Rabobank.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Ritzau/arkiv

Kina er verdens største forbruger af svinekød, og landet er mere end nogensinde afhængig af udlandet til at opfylde sine kødbehov, efter den største reduktion af landets egen svinebestand i flere årtier.

Det fastslår den hollandske storbank Rabobank ifølge Bloomberg i en ny rapport.

I løbet af de seneste 18 måneder har man i Kina nedskudt næsten 100 millioner svin og 10 millioner avlssøer. Det svarer ifølge nyhedsbureauet til den samlede bestand i Mexico, USA og Canada. Og samtidig har en lang række mindre svinebønder opgivet ævred i kølvandet på en hastig ekspansion i sektoren mellem 2011 og 2013.

Det betyder, at produktionen af svinekød i Kina vil falde 6,5 pct. til omkring 53 mio. tons i år, mens forbruget går tilbage med 5,3 pct. til omkring 55 mio. tons. Den forskel på omkring 2 mio. tons – eller mere præcist 1,9 mio. tons – skal altså komme fra en rekordstor import, skriver Rabobank.

Og importen af svinekød fra udlandet vil ifølge banken ligge på samme høje niveau i 2016, da det tager tid for Kinas egen svinebestand at komme tilbage til tidligere tiders omfang.

Tal fra Kinas handelsministerium, som Bloomberg har indsamlet, viser samtidig, at prisen på svinekød i landet er steget fra godt 18 yuan kiloet i april til næsten 24 yuan for et kilo i august.

Europæiske svineproducenter vinder slaget om Kina

WH Group oplever tilbagegang i første halvår

Kødskandalerne fortsætter i Kina

Kinesisk kødskandale: Beslaglægger 40 år gammelt kød

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier