FødevareWatch

Kødskandalerne fortsætter i Kina

Et fødevareselskab i en velstående kinesisk by er blevet politianmeldt for at have brugt kemiske tilsætningsstoffer og svineblod for at få fjerkræ og svinekød til at ligne oksekød.

Foto: POLFOTO

Kina har været ramt af en lang række fødevare-relaterede skandaler i de senere år, og nu har endnu en ramt den velstående by Changzhou på den kinesiske østkyst.

Det skriver branchemediet Global Meat News.

Ifølge mediet er selskabet Su Cheng Foodstuffs Co. blevet politianmeldt for angiveligt at have ”forklædt” fjerkræ og svinekød som oksekød ved hjælp af svineblod og kemiske tilsætningsstoffer.

Politiet undersøger nu sagen, og det forventes at føre til en retssag mod selskabets direktør Sun Mou, samt hans kone og syv medarbejdere, i løbet af sommeren. Politiet i den kinesiske by har også arresteret 34 personer fra distributions- og detailselskaber i forbindelse med undersøgelsen.

Sagen mod fødevareselskabet og medarbejderne startede, da en lokal politimand købte oksekød på et marked på baggrund af et tip om, at der blev solgt kød ”mistænkeligt” billigt. Han fik det efterfølgende testet, og det viste sig altså, at der var noget i gære.

En talsmand for selskabet Agricultural Technology Co., der leverer udstyr til at undersøge kød, forklarer dog overfor mediet, at det formentlig ikke er et enkeltstående tilfælde. Adskillige aktører i Kina, fra små restauranter til semi-professionelle selskaber, sælger ifølge talsmanden svinekød forklædt som oksekød.

Kinesisk kødskandale: Beslaglægger 40 år gammelt kød

Kina vender blikket mod landbrug og fødevaresikkerhed

Kina rammes af ny fødevareskandale

Kinesisk politi beslaglægger 30.000 ton kyllingefødder

Kontrollen øges efter kinesisk kødskandale

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier