FødevareWatch

Kina rammes af ny fødevareskandale

Et kinesisk selskab som sælger råmælk og malkekøer er kommet i myndighedernes søgelys efter adskillige køer, som man solgte på en auktion, er blevet testet positive for sygdommen tuberkulose.

Foto: Colourbox

Kinesiske myndigheder undersøger lige nu forlydender om, at en afdeling af det kinesiske mejeri China Modern Dairy Holdings skal have videresolgt malkekøer, som var smittet med sygdommen tuberkulose.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Prøver har angiveligt vist, at en stor del af 94 malkekøer, som selskabet solgte på en auktion for nylig, var smittet med tuberkulose, mens en mindre del også testede positiv for brocellose, også kendt som Bangs sygdom. Det oplyser China Modern Dairy ifølge nyhedsbureauet i en meddelelse til børsen i Hongkong.

Begge sygdomme kan potentielt smitte mennesker ved indtagelse af upasteuriseret mælk fra inficerede køer.

Det er naturligvis ikke tilladt at producere mælk til kommercielt brug fra syge køer, hvilket så vidt vides heller ikke har været tilfældet her, og det kinesiske selskab skal derfor ikke ud i nogen produkttilbagekaldelser.

Ikke første gang

Ikke desto mindre er det endnu et hårdt slag for en mejeriindustri – og fødevareindustri i al almindelighed – som har været hårdt prøvet og mistet forbrugernes tillid i de senere år, skriver Bloomberg.

I 2008 ramte en alvorlig skandale landet, da mælk, som indeholdt spor af plasttypen melamin, gjorde ca. 300.000 kinesere syge og dræbte seks spædbørn.

Siden har amerikanske Walmart gjort sig uheldigt bemærket ved at sælge æselkød, der indeholdte spor af ræve-DNA, mens den seneste skandale involverede en række internationale fastfood-kæder, som havde brugt kød, der havde overskredet sidste salgsdato, men var blevet genpakket og brugt alligevel.

China Modern Dairy Holdings er til dels ejet af Kinas næststørste mejeriaktør, China Mengniu Dairy, der bl.a. også står for at sælge og markedsføre danske Arlas produkter i Kina.

China Moderns aktiepris faldt med op til 13 pct. efter fondsbørsmeddelelsen – det laveste niveau for aktien i et år – mens Mengniu, der ejer 28 pct. af aktierne i det skandaleramte mejeri måtte se 2,8 pct. barberet af sin aktiepris.

Kina fjerner forbud mod Fonterra-produkter

Nye asiatiske problemer for Fonterra

McDonald's: Burgersalget svækket af kinesisk kødskandale

Ulykkerne hagler ned over McDonald's

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier