FødevareWatch

Kina vender blikket mod landbrug og fødevaresikkerhed

Den kinesiske regering vil afsætte midler til en gennemgribende modernisering af landets landbrugssektor, ligesom man vil øge sit fokus på kvaliteten og sikkerheden af fødevarer.

Foto: Niels Hougaard/POLFOTO/arkiv

I Kina er man mærket af faldende produktivitet i landbruget, mens en række fødevareskandaler har ramt det store asiatiske land i de senere år, men det vil landets regering nu gøre noget ved.

Det skriver Reuters.

Regeringen har således rettet blikket mod fødevaresikkerhed og en modernisering af landbrugssektoren i et forslag til landets politik for landbrug og udvikling af landdistrikter for 2015. Det viser et dokument offentliggjort af det statsejede nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

Myndighederne vil bl.a. oprette ”permanente landbrugsområder”, hvor industri og byudviking er helt forbudt, ligesom man vil låne flere penge til landmænd for at udviske forskellene mellem byerne og landområderne.

Herudover vil man opbygge mere moderne gårde, investere stort i infrastrukturen i landområderne og øge kontrollen af både kvaliteten og sikkerheden af fødevarer i landet.

Arla etablerer nyt asiatisk hovedsæde

Novozymes-direktør: Kina har drillet os i 2014

Økonom: Klogt at dansk landbrug søger mod Asien

Mejerier har ramt muren i Kina

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier