Kontrollen øges efter kinesisk kødskandale

Kinesiske myndigheder vil oppe sig på fødevarekontrollen efter sidste uges afsløring af en kødleverandør i Shanghai, der solgte for gammelt kød til fastfood restauratner. Bl.a. danske myndigheder hjælper.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Listen var lang over internationale fastfood kæder, der i sidste uge måtte stå frem og erkende at de havde stået eller stadig stod på kundelisten hos Husi-slagteriet i Shanghai .

I en kinesisk tv- dokumentar blev det afsløret, at selskabet solgte for gammelt kød til kunderne og f.eks. samlede kød op, der var faldet på gulvet og lagde det tilbage i produktionen.

Kinas lange række af fødevareskandaler – og kritikken heraf – får nu konsekvenser i form af opstramning på kontrollen. Det skriver Børsen.

I Kina er der omkring en halv million virksomheder, der enten forarbejder eller producerer fødevarer. Imidlertid har hver fødevareinspektør ansvaret for omkring 420 producenter.

”Selvfølgelig er det et spørgsmål om kapacitet, men det handler i lige så høj grad om guidelines for, hvordan man som myndighed fører tilsyn og sikrer, at reglerne bliver overholdt,” siger chef for fødevareteamet på den danske ambassade i Beijing til Børsen.

Derfor blev der under statsbesøget i april lavet samarbejdsaftaler mellem de danske og de kinesiskefødevaremyndigheder.

”Vidensdeling er i centrum, når vi holder seminarer og træningssessioner. Og der har allerede været en række kinesiske delegationer i Danmark for at se på vores kontrolsystemer,” siger hun til avisen.

McDonald's risikerer burger-forbud i Rusland

Fastfood-giganter involveret i kødskandale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter