Flere ægproducenter får velfærds-mærke

Flere ægproducenter har på det seneste gjort sig fortjent til at få et velfærds-mærke fra Dyrenes Beskyttelse. Det hele handler om, at producenterne ikke afliver de overflødige hanekyllinger ved udklækning.

Den del af landbruget, der arbejder med ægproduktion har i mange år betragtet hanekyllinger som et restprodukt, fordi de fra naturens side ikke kan bidrage med at lægge æg. Derfor bliver op mod tre millioner hanekyllinger ifølge Dyrenes Beskyttelse hvert eneste år aflivet lige efter klækning, men det er både udtryk for dårlig dyrevelfærd og ressourcespild, mener man i organsationen.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Derfor har Dyrenes Beskyttelse, som står bag mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, sat som krav, at ægproducenter fremover ikke må aflive hanekyllingerne, hvis de vil have mærket på deres æg.

”Målet er en produktion af en ny slagtekylling, der både er økologisk og som har levet et liv med høj dyrevelfærd.  Vi har store forventninger til produktionen af den nye økologiske fritgående hanekylling, som vi tror på, at forbrugerne vil tage til sig,” udtaler Pernille Fraas Johnsen, specialkonsulent i Dyrenes Beskyttelse i en meddelelse.

Dyrenes Beskyttelse har indgået aftaler med en række ægproducenter om at opdrætte hanekyllingerne som økologiske fritgående kyllinger i stedet for at aflive dem. De nye økologiske æg med Dyrenes Beskyttelses anbefaling kan købes i butikkerne under følgende varemærker: Gaardbo æg i Rema1000, Vi Ælsker Æg kan købes i Bilka, Føtex og Netto, Dueholm kan findes i COOPs kæder, og Irma’s Øko hverdags æg kan naturligt findes i Irma, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

Salget af økologiske æg stiger fortsat 

Dansk emballagekoncern er klar til globale opkøb

Sjællandsk slot fordobler produktionen efter Netto-aftale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også