FødevareWatch

Eva Kjer på amerikansk charmevisit

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen skal i de næste dage besøge New York, hvor hun blandt andet skal forsøge at styrke eksporten af danske fødevarer til USA.

Foto: John Minchillo/POLFOTO/AP/ARKIV

I udgangspunktet handler miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens amerikanske besøg mest om det politiske FN-topmøde, hvor 120 stats- og regeringschefer samt pave Frans skal vedtage 17 nye mål for, hvordan verden skal udvikle sig frem mod 2030.

Men derudover skal ministeren også bruge turen til at styrke eksporten af danske fødevarer til USA, hedder det i et oplæg fra miljø- og fødevareministeriet. Eva Kjer Hansen skal mødes med USA’s vicelandbrugsminister og en række danske fødevarevirksomheder, der satser på det amerikanske marked.

Heriblandt Claus Meyer, der er ved at etablere en madhal på mere end 450 kvadratmeter på Grand Central Station i New York.

"USA er mulighedernes land for dansk mad. Amerikanerne efterspørger i stigende grad økologi og rene, sunde fødevarer. Sidste år steg salget af økologi over tre gange så meget som salget af konventionelle varer. I en tid, hvor væksten falder i bl.a. Kina, er det afgørende, at vi rykker på det amerikanske marked," siger Eva Kjer Hansen.

Søndag deltager Eva Kjer Hansen i North Food Festival sammen med HKH Kronprinsesse Mary. Festivallen skal promovere nordiske fødevarer.

Claus Meyer har sat sit New York-hold – se navnene her

Minister siger ja til GMO-dyrkning i Danmark

Tyskland vil smække døren i for GMO

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier