FødevareWatch

Retten er sat for ejerne af skandaleramt kødgrossist

Kødgrossisten Vakka Kød gik i 2011 konkurs med et brag, efter BT og DR afslørede kødfusk i firmaet. Ifølge boets kurator blev der trukket penge ud af firmaet lige inden konkursen, og derfor skal de to ejere nu for retten.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

I denne uge begynder retssagen mod de to tidligere ejere af kødgrossisten Vakka Kød, der i 2011 måtte dreje nøglen om efter en række afsløringer i medierne.

Det skriver lokalmediet Nordvestnyt.

Vakka Kød, der havde 30 ansatte i Slagelse, blev i BT og DR-programmet Kontant beskyldt for systematisk at snyde med kødets oprindelse ved at ompakke kød fra udlandet og sælge det som dansk kød.

På grund af skandalen droppede kunder som blandt andre Coop og Danish Crown samarbejdet med Vakka Kød, og derfor gik firmaet konkurs.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Men lige inden konkursen i 2011 blev der overført et ukendt beløb fra Vakka Kød til det holdingselskab, der ejede virksomheden. Det mener boets kurator i hvert fald, og derfor skal de to ejere af holdingselskabet nu for retten. Retssagen starter i denne uge. Der er afsat tre dage indtil videre, men dommen falder ifølge Nordvestnyts oplysninger først om en måneds tid.

46 pct. flere konkurser i landbruget i år

Den dårlige sommer tog livet af flere restauranter

Voldsom stigning i konkurser blandt Arla-ejere

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier