FødevareWatch

Den dårlige sommer tog livet af flere restauranter

En opgørelse viser, at 72 hotel- og restaurationsvirksomheder gik konkurs i løbet af sommeren.

Foto: Christian Klindt Sølbeck/POLFOTO/arkiv

Det dårlige sommervejr har været godt for nogle brancher, men dårligt for andre.

Rejseselskaberne har ikke haft svært ved at sælge ferieture til varmen sydpå, mens der tilsyneladende ikke har været den store efterspørgsel på at få serveret mad og drikke herhjemme.

Det viser tal, som kreditinformationsselskabet Bisnode har samlet, over antallet af konkurser i sommerens løb.

Tallene viser, at der i august har været en stigning på 44 procent i antallet af konkurser i hotel- og restaurationsbranchen i hele landet.

I de tre sommermåneder tilsammen var der i alt 72 konkurser i branchen mod 45 sidste år, svarende til en stigning på 60 procent.

- Det er tydeligt, at hotel- og restaurationsbranchen har været presset på omsætningen som følge af den dårlige sommer, og stigningen i konkurserne må siges at være som forventet.

Nøgletallene taler deres eget tydelige sprog om, at branchen har været svækket, siger Martin Stabell, der er risk management specialist hos Bisnode.

Også engros- og detailhandlen har været ramt i august med 44 procent flere konkurser end sidste år.

Og det generelle billede peger i retning af flere konkurser i år sammenholdt med 2014.

Det samlede antal konkurser er foreløbigt oppe på 2624, hvilket er 15 procent end på samme tid sidste år. De mange konkurser har resulteret i et samlet tab af 13.202 arbejdspladser.

- Vi må konstatere, at dansk økonomi endnu ikke er oppe i de fulde omdrejninger, siger Martin Stabell.

/ritzau/

Nørrebro Bryghus tror på vækst efter hårde år

Restauranterne rydder bordet - her er der skabt flest job under krisen

Bornholms Mosteri får tilført millioner 

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier