FødevareWatch

46 pct. flere konkurser i landbruget i år

I løbet af de første otte måneder i 2015 er antallet af konkurser steget med godt 46 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af konkurser i landbruget i årets første otte måneder er 46 pct. højere end i samme periode sidste år.

Det skriver dr.dk.

I 2014 gik 75 landbrug konkurs i de første otte måneder, mens tallet i år har rundet 110.

Det er som bekendt problemer med afsætning på det russiske og kinesiske marked, der får hovedparten af skylden for de danske landmænds problemer, og blandt mælkebønderne har omkring 80 pct. af landbrugene likviditetsunderskud på grund af lave priser, fortæller erhvervsøkonomisk chef i SEGES Klaus Kaiser.

Onsdag allokerede EU-Kommissionen 3,7 mia. kr. til de trængte europæiske landbrug, men det er ikke nok til at bremse de danske konkurser, mener Klaus Kaiser.

"Beløbet i sig selv er langt fra tilstrækkeligt til at hjælpe landbruget ud af den krise, den er i. Hvis der ikke sker andet end det, så peger pilen op ad i antallet af konkurser i landbruget," siger han til dr.dk.

Hækkerup efter sit første år: To hundredeårskriser har ramt landbruget

Mælkebønderne kan nu se bunden

Britiske mælkebønder raser mod detailkæder

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier