FødevareWatch

Voldsom stigning i konkurser blandt Arla-ejere

Antallet af Arla-andelshavere, der lukker deres mælkeproduktionen ned som følge af en konkurs eller en tvangsauktion, er mere end fordoblet i år, skriver Jyllands-Posten.

Foto: Arla/ PR

Hos den andelsejede mejerkoncern Arla Foods har man 2015 registreret en voldsom stigning i antallet af andelshavere, der stopper med at indlevere mælk på grund af en konkurs eller tvangsauktion.

Ifølge Jyllands-Posten har 45 bedrifter indtil videre lukket for mælkehanerne i år, og det er markant over de 27 som stoppede indlevereringen af mælk i 2014.

"Stigningen i antallet af konkurser blandt vores andelshavere understreger, hvor kritisk situationen er for mange landmænd. På mange gårde er egenkapitalen slidt op af år med store underskud og faldende ejendomspriser. Siden 2009 har det kun været rigtig godt at producere mælk et eller to år, og aktuelt er mælkepriserne så lave, at langt de fleste mælkeproducenter har store underskud," siger Jan Toft Nørgaard, der er mælkeproducent og næstformand i Arlas bestyrelse, til avisen.

Dansk mælkeproduktion vokser eksplosivt

Landsforening: Økoproduktion kan bedre svare sig

Mælkeproducenter vil have øget Arla-betalingen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier