FødevareWatch

Landsforening: Økoproduktion kan bedre svare sig

For mange mælkeproducenter vil det økonomisk bedre kunne betale sig at skifte over til økologi, viser modelberegning udarbejdet af Økologisk Landsforening.

Foto: Thomas Borberg

For en kvægbedrift med én hektar pr. ko kan der for tiden hentes 2.000 kr. pr. ko, hvis der omlægges til økologi, skriver Økologisk Landsforening på baggrund af en modelberegning. Af samme årsag får foreningens konsulenter mange henvendelser fra konventionelle mælkeproducenter, der undersøger muligheden for at skifte over til økologi.

Gevinsten ved at lægge om til økologi skyldes blandt andet, at tillægget for økologisk mælk er steget markant grundet den store efterspørgsel på markedet. Imens er prisen på konventionel Arla-mælk faldet næsten en krone pr. kg., i takt med at kvotesystemet er afskaffet.

Ifølge økonomikonsulent i Økologisk Landsforening, Stine Hjarnø Jørgensen, er risikoen ved en omlægning til økologi ikke stor.

”Man skal altid vurdere gevinsten ved en ændring eller investering i forhold til den tilhørende risiko. I det skitserede eksempel er den ændrede risiko særdeles begrænset. Jo, økologitillægget kan falde igen og dermed mælkeprisen, men lavere mælkepris er også en risiko ved den konventionelle drift,” siger hun til Økologisk Landsforening.

Traditionelle landmænd overvejer at konvertere til økologi

Nyt Arla-mærke skal hjælpe producenterne

Mælkeproducenter vil have øget Arla-betalingen

Ny nedtur rammer landbruget 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier