FødevareWatch

Mælkeproducenter vil have øget Arla-betalingen

Pressede danske mælkeproducenter foreslår, at Arla tærer på egenkapitalen og øger betalingen for mælken

Foto: Joachim Adrian

I et forsøg på at få vendt en del af den økonomiske nedtur, som har ramt danske mælkeproducenter, der i stor ikke er i stand til at holde tallene i sort, foreslår formanden for Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen, i dag i Børsen, at Arla tærer på egenkapitalen og øger betalingen for mælken.

"Arla er nødt til at udhule sin egenkapital, så mælkeproducenterne kan overleve. Mælkeprisen skal op. Det nytter ikke at gå efter overskud, når det slet ikke hænger sammen ude hos landmændene," siger han til avisen.

Forslaget afvises blankt af Arla-næstformand Jan Toft Nørgaard, der ikke mener, at det er farbar vej, at tære på egenkapitalen, men som godt kan se, at der måske bør ses på, hvor stor den løbende betaling er, og hvor meget efterbetalingen bør udgøre.

Tidligere har den new zealandske mejerigigant Fonterra offentliggjort, at man vil tilbyde sine andelshavere en højere mælkepris i form af et rentefrit lån. Når mælkeprisen på et tidspunkt igen stiger til et acceptabelt niveau, skal de new zealandske producenter betale lånet tilbage, og det skal de så gøre inden for to år.

Britiske supermarkeder indfører minimumsbetaling for mælk

Traditionelle landmænd overvejer at konvertere til økologi

Mælke-auktion truer hver sjette danske mælkeproducent 

 

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier