Mælkeproducenter vil have øget Arla-betalingen

Pressede danske mælkeproducenter foreslår, at Arla tærer på egenkapitalen og øger betalingen for mælken
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

I et forsøg på at få vendt en del af den økonomiske nedtur, som har ramt danske mælkeproducenter, der i stor ikke er i stand til at holde tallene i sort, foreslår formanden for Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen, i dag i Børsen, at Arla tærer på egenkapitalen og øger betalingen for mælken.

"Arla er nødt til at udhule sin egenkapital, så mælkeproducenterne kan overleve. Mælkeprisen skal op. Det nytter ikke at gå efter overskud, når det slet ikke hænger sammen ude hos landmændene," siger han til avisen.

Forslaget afvises blankt af Arla-næstformand Jan Toft Nørgaard, der ikke mener, at det er farbar vej, at tære på egenkapitalen, men som godt kan se, at der måske bør ses på, hvor stor den løbende betaling er, og hvor meget efterbetalingen bør udgøre.

Tidligere har den new zealandske mejerigigant Fonterra offentliggjort, at man vil tilbyde sine andelshavere en højere mælkepris i form af et rentefrit lån. Når mælkeprisen på et tidspunkt igen stiger til et acceptabelt niveau, skal de new zealandske producenter betale lånet tilbage, og det skal de så gøre inden for to år.

Britiske supermarkeder indfører minimumsbetaling for mælk

Traditionelle landmænd overvejer at konvertere til økologi

Mælke-auktion truer hver sjette danske mælkeproducent 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også