FødevareWatch

Tjen penge på politisk korrekte fødevarer

Discount er og bliver det nye sort. Men der er alligevel guld at hente på kvalitet og politisk korrekthed, lyder det fra flere eksperter.

Rema 1000 vinder sympati ved at hæve mælkepriserne for at kunne sende 50 øre tilbage til mælkebønderne per liter. | Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Polfoto/arkiv

Midt i den discountbølge, der er skyllet ind over landet de seneste år, pibler det nu frem med muligheder for at tjene penge på kvalitet og politisk korrekthed.

Det vurderer flere eksperter, som Berlingske Business har talt med.

Eksperterne mener, at forbrugerne vil have discount med holdning. Og det er også derfor, at store fødevarekoncerner for tiden laver kampagner for eksempelvis at købe dansk eller giver penge til de hårdt pressede mælkebønder.

Prisen kommer stadig i første række, men der skal mere til for at vinde markedsandele.

”Der er helt klart et skifte, hvor den brede masse også har fokus på kvalitet. Der er opstået en diskussion omkring, hvad discount egentligt er, for det er især kæder som Netto og Rema 1000, der er med til at drive en bølge, hvor vi skal udtrykke holdninger med det, vi indkøber,” siger detailrådgiver Dorte Wimmer fra Retail Institute til Berlingske Business.

Avisen har også talt med detailrådgiver Bruno Christensen, som er enig i, at flere supermarkeder er begyndt at høste goodwill hos kunderne med sympatiske initiativer.

Mælkeløft kan styrke Rema-image

Coop på vej med støttemærke til kriseramte mælkebønder

Mælkeproducenter: Højere priser redder os ikke alene

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier