Flere danske virksomheder er klar til matchmaking-event

Food Festival i Aarhus er for fjerde gang vært for European Food Venture Forum. Resultaterne af møderne mellem iværksætterprojekter og mulige investorer begynder at vise sig.
Foto: Majken Søndergaard Nielsen
Foto: Majken Søndergaard Nielsen
HANS LØGSTRUP POULSEN

Stadig flere venturefonde og store fødevarevirksomheder melder sig til at bedømme iværksætterprojekter på European Food Venture Forum, i forbindelse med Food Festival i Aarhus. I år er halvdelen af de 30 projekter danske, en stigning fra sidste år.

Projekterne er udvalgt blandt mere end 50 ansøgere, så der stilles krav til iværksætternes projekter og evne til at sælge deres idéer.

"Kvaliteten af de danske projekter er blevet bedre. De er blevet til at beskrive deres forretningsplan," siger Gyda Bay, innovationschef hos Future Food Innovation, der er tovholder på eventen.

60 pct. får tilført kapital

Selve eventen European Food Venture Forum sker 2. og 3. september, men det er de efterfølgende møder, der er afgørende for mulige kapitalindskud og joint ventures. Her skal eventens matchmaking udvikle sig til frugtbare forretningsidéer.

En af initiativtagerne til European Food Venture Forum, Europe Unilimited, har lavet en analyse af, hvor mange iværksætterprojekter, der efter deltagelse i events som den aarhusianske event får tilført kapital. Det gør omkring 60 pct., men resultaterne kan være lang tid om at manifestere sig.

"Processen kan tage op til to år, så eventen bruges til at skabe den første kontakt og præsentere idéen," siger Gyda Bay.

Interessen for nye idéer for fødevarer kan ses på  mængden af både ventureselskaber som Capnova og Anterra Capital samt fødevareselskaber som Chr. Hansen og FrieslandCampina. Her handler det om at opdage nye forretningsmuligheder.

"Mens venturefondene søger afkast på deres investeringer i håb om at finde den næste Meyers Madhus eller Sticks’n’Sushi, søger fødevareproducenterne innovationskraften," siger Gyda Bay.

EU-millioner til fødevarefirmaer

Kapitalen møder fødevareiværksættere i Aarhus

Store ambitioner i nyt jysk innovationscenter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også