Øget interesse for fødevare-innovation

Interessen for innovation i fødevaresektoren har i følge Future Food Innovation aldrig været større, og med konferencen European Food Venture Forum skal Danmark være hovedstad for innovationsarbejdet i fødevareklyngen.

På konferencen European Food Venture Forum, der løber af stablen for tredje gang i Aarhus i starten af september, skal 36 udvalgte, internationale iværksættere præsenterer deres idéer for et panel af førende investorer og branche-eksperter.

Inden for så forskellige iværksætter-grene som øko-innovation, forarbejdning af fødevarer, fødevaresikkerhed, sundhed, funktionelle fødevarer, ernæring, selvforsyning, bæredygtighed og affaldshåndtering fremlægger de 36 iværksættere deres ideer i håb om, at de på den måde kan finde den økonomiske støtte til videreudviklingen af deres projekter.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

European Food Venture Forum er angiveligt det eneste arrangement i Europa, hvor Venture-selskaberne mødes indenfor fødevarebranchen, og ifølge innovationschef i Future Food Innovation, Gyda Bay, giver det rigtig god mening, at konferencen finder sted på dansk jord.

"Danmark er verdens tredje største fødevareklynge. Faktisk udgør fødevarer 25 pct. af vores samlede eksport. Vi er et land med stolte landbrugstraditioner og med stærke innovations- og iværksætterkræfter. Og potentialet for iværksætteri i den biobaserede økonomi er enormt, det beviser investorenes interesse," udtaler Gyda Bay ,der sammen med 10 andre partnere står bag begivenheden, i en pressemeddelelse.

Konferencen skal binde sammen

Målet med European Food Venture Forum er at styrke båndene mellem branchens aktører, skabe et stærkt business to business-netværk mellem fødevarebranchens mange forskellige aktører og sætte turbo på innovationen i fødevarebranchen.

Det er tredje år i træk, at Future Food Innovation i samarbejde med de 10 partnere samler tråde, interessenter og investorer fra hele verden i Århus i relation til Food Festival til European Food Venture Forum.

Konferencen er verdens største af sin art, og interessen boomer ifølge initiativtgerne. På nuværende tidspunkt har man modtaget 3 gange så mange ansøgninger som på samme tid sidste år. Det er en udvikling der bakker om den øgede interesse, som Future Food Innovation i det daglige oplever:

"Vi oplever en stadig større interesse fra fødevarevirksomhederne, som efterspørger kompetencer og kapital til vækst. FFI (Future Food Innovation, red.) har indtil nu støttet 22 fødevarevirksomheder med midler til at skabe vækst og arbejdspladser. To af disse projekter blev præsenteret på European Food Venture Forum sidste år, og oplevede, hvor meget det betyder at få et internationalt netværk af de bedste fra branchen. En af dem forhandler i dag med Nestlé Venture, og forventer sig meget af samarbejdet," fortæller Gyda Bay.

Guldregn over forskeridéer - med forretningspotentiale

Forsker: Branchen overser muligheder i emballage

InnovationsFonden satser stort på fødevarer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår