FødevareWatch

Mondelez-chef møder kritik fra ny aktionær

Snackgigantens nye aktionær kræver en indtjening, der matcher resten af branchen. Koncernchef Irene Rosenfeld har allerede svunget sparekniven i jagten på en bedre bundlinje. 

Foto: Mondelez/PR

Mondelez kan ikke følge med de øvrige fødevaregiganters indtjening. Det har fået en af snackgigantens hovedaktionærer til at forlange effektiviseringer og besparelser.

Det skriver Wall Street Journal.

I Danmark er det blandt andet Oreo og Toblerone, der repræsenterer Mondelez på butikshylderne.

William Ackman ejer 7,5 pct. af Mondelez International Inc. gennem Pershing Square Capital Management LP. Han er kendt for et heftigt engagement i sine investeringer og mener, at Mondelez bør enten skære i udgifterne eller sælges til en rival.

Udtalelsen skal ses i lyset af, at Mondelez' koncerncheft og adm. direktør Irene Rosenfeld allerede har svunget sparekniven. Hun synes i første omgang at tage William Ackman's udtalelser med et gran salt.

"Mondelez vil fortsætte med den nuværende strategi. Vi er en blandt få i branchen, der kan forvente langsigtet vækst for både omsætning og indtjening," siger Irene Rosenfeld til Wall Street Journal.

Mondelez havde sidste år en indtjeningsmargin på 12 pct. sammenlignet med et gennemsnit på 15,8 pct. for de største aktører i fødevareindustrien. Samtidig halter snackproducenten bagefter sine konkurrenter på de nye markeder i Asien og Afrika.

Ifølge Wall Street Journal er William Ackmans krav til Mondelez en del af en større tendens, hvor børsnoterede fødevarevirksomheder bliver presset til at optimere profitskabelsen til deres aktionærer.

Berygtet aktionær satser stort på Mondelez

Snack-firma lukker ned og investerer

Mondelez forgylder aktionærer trods nedgang

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier