Snack-firma lukker ned og investerer

Mondelez International pumper næsten 900 mio. i nordamerikanske kiks, men fyrer samtidig 600 medarbejdere i Chicago.
Foto: Mondelez/ PR
Foto: Mondelez/ PR
Af CASPER HINDSE

I Chicago kan de godt begynde at kigge langt efter lokale kager og kiks. Mondelez International har nemlig valgt at fritstille 600 medarbejdere og samtidig lukke sin bagerifabrik i byen for i stedet at rykke produktionen til Mexico. Det skriver bizjournals.com.

Dette er ganske opsigtsvækkende, fordi Mondelez International – der blandt andet står bag produkter som Oreo og Chips Ahoy! – netop har hovedkvarter i en Chicago-forstad, og firmaet går da også straks ud med en helt anden og mere offensiv udmelding på sin hjemmeside. Mondelez International vil således satse benhårdt på det nordamerikanske marked, lyder det. Forvirret? Forklaring følger.

Bedst i klassen

Mondelez International har en målsætning om at være såkaldt ”best-in-class”, og derfor har selskabet valgt at lukke ned i Chicago for at fokusere indsatsen de kommende år, hedder det i en pressemeddelelse på hjemmesiden. Koncernen mener, at fremtiden ligger i strømlinede og professionelle produktionslinjer, og disse skal samles og produceres på den relativt nye fabrik i Salinas, Mexico. På den måde vil de ni tidligere produktionslinjer – som Chicago-fabrikken stod bag – blive erstattet af fire mere kvalitetsbevidste linjer. I alt er der tale om en investering på mere end 130 mio. dollars, hvilket svarer til små 900 mio. kr.

Firmaets viceadministrerende direktør, Daniel Meyers, forklarer på Mondelez Internationals hjemmeside, at omstruktureringen er en fremtidssikring af firmaet og dets medarbejdere:

”Denne nye investering er del af vores løbende forsyningskæde og genopfindelsesplan, hvor vi implementerer initiativer rundt omkring i verden for at kunne omdanne vores fremstillingsprocesser til accelererende vækst, lave omkostninger og øget produktivitet,” siger Meyers.

Mondelez International slår i pressemeddelelsen fast, at de 600 fritstillede medarbejdere i Chicago vil få så god en behandling som overhovedet mulig.

Mondelez forgylder aktionærer trods nedgang

Mondelez ansætter chef for forretningsudvikling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også