FødevareWatch

Danish Crown kigger på tyveridomme

Tre slagterichefer blev bortvist efter at det viste sig, at de havde stjålet fra arbejdspladsen. Nu har landsretten sænket deres domme.

Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel.

Tre slagterichefer handlede ikke med ledelsens velsignelse, da de i 2011 videresolgte 65 ton dieselolie og en tanke fra Danish Crowns slagteri i Blans ved Sønderborg.

Så langt er man enig i sagen, der nu har været en tur for landsretten, og hvor den ene er blevet frikendt og de to andre har fået sænket byrettens straffe, skriver Jydske-Vestkysten.

De tre chefer, der i alt var tiltalt for at have stjålet for 2,3 mio. kr., men som efterfølgende blev dømt for langt mindre, hævdede i retten, at fabrikschefen i 2011 havde givet dem tilladelse til at sælge stål og brændstof, men den opfattelse delte byretten i Sønderborg i første omgang ikke, og derfor blev de oprindeligt tildelt straffe på mellem fire og otte måneders betinget fængsel.

Ifølge Jydske-Vestkysten kom det i landsretten frem, at der gik mindst et halvt år, før ledelsen i Blans opdagede, at først 65 tons fyringsolie og dernæst en stor olietank var væk.

Pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, siger til avisen, at landsretten har fastslået, at der ikke var givet samtykke til salget af olie, og at olien slagteriets viden endte hos en landmand i Ribe, uden mulighed for at kontrollere, om salget foregået miljømæssigt forsvarligt.

"Nu læser vi dommen og alle sagens akter igennem, og herefter tager vi stilling til, hvordan vi forholder os til den frikendte medarbejder," siger Jens Hansen med henvisning til den frikendte medarbejder, der blev bortvist uden løn og feriepenge.

Tre slagterichefer dømt for tyveri

Nyt jysk slagteri på trapperne

Danish Crown vil genansætte 110 slagtere

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier