Fransk detailkæde vil åbne egen kødfabrik i Rusland

Den franske supermarkedskæde Auchan åbner nu sine egne faciliteter til produktion af kød i Rusland efter omfattende problemer med listeria og colibakterier i kød solgt i koncernens butikker.
Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto
Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Den franske detailkoncern Auchan har annonceret planer om at åbne sine egen faciliteter til produktion af kød i Rusland, og man bliver dermed den første detailaktør med egen kødproduktion i landet.

Det skriver Global Meat News.

Annonceringen af det nye projekt kommer efter en omfattende skandale i landet, hvor de russiske fødevaremyndigheder opdagede listeria og E. colibakterier i hele 37 ud af 45 vareprøver fra kød solgt i Auchans butikker, skriver mediet.

Herudover blev kædens lokale afdeling også beskyldt for, at have solgt svinekødsprodukter, der indeholdt DNA fra både hestekød, oksekød og fjerkræ, og for at have ændret på holdbarhedsdatoen på flere produkter.

Detailkædens nye produktionsfaciliteter i Rusland, hvor man vil kunne producere 40.000 tons kød årligt, skal efter planen stå klar til at blive taget i brug i fjerde kvartal af 2016. Arbejdet forventes at koste 2,5 mia. rubler (258 mio. kr.)

Her er de 10 største netsupermarkeder i EU

Tysk detailgigant rammes af russiske problemer

Unilever satser stadig på Rusland

Carlsberg-topchef: Hamrende ærgerlig situation i Rusland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også