FødevareWatch

Vestjysk fødevarefællesskab i opstartsproblemer

I foråret opstod et fødevarefællesskab i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor godt 20 medlemmer begyndte at mødes for at pakke og distribuere økologiske grøntsager til hinanden. Det har dog vist sig svært at få sådan et fællesskab op at stå i Vestjylland.

Foto: Michael Hansen

Fødevarefællesskaber kendes primært fra store byer, som København og New York.

Men i foråret opstod et fællesskab i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor godt 20 medlemmer begyndte at mødes for at pakke og distribuere økologiske grøntsager til hinanden.

Det har dog vist sig, at det er svært at få sådan et fællesskab op at stå i Vestjylland, fortæller DR P4 Midt & Vest.

"Der er noget med mentaliteten herude," siger Fødevarefællesskabs-stifter Rane Baadsgaard Lange.

Han fortæller, at vestjyderne er mere tilbøjelige til at dyrke egne grøntsager end at indgå i et fællesskab og samtidig har COOP lanceret billigere økologi, hvilket også har presset markedet.

Målet er at nå 50 medlemmer før nytår, og hvis det ikke lykkedes, så kan Rane Baadsgaard Lange godt forestille sig, at fællesskabet i stedet bevæger sig i en anden retning:

"Det kan være, vi skal mødes om noget andet end det at købe grøntsager. Det kan være, vi skal mødes omkring nogle middage eller foredrag med nogen, der ved noget om økologi og bæredygtighed," siger Rane Baadsgaard Lange til DR P4 Midt & Vest.

Coop klar med første partnerskab

Fødevare-fællesskaber kan være et alternativ

Mere fra FødevareWatch

Hastighed og lokale produkter skal give Gorillas succes på det danske marked

INTERVIEW: Fredag varslede tyske Gorillas sit indtog på markedet for levering af dagligvarer i Danmark. I et interview med FødevareWatch sætter selskabets nordiske chef ord på ambitionerne, som ikke går på at kapre markedsandele – og er mere optaget af "revolutionere forbrugeres traditionelle fødevareindkøb".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier