Vestjysk fødevarefællesskab i opstartsproblemer

I foråret opstod et fødevarefællesskab i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor godt 20 medlemmer begyndte at mødes for at pakke og distribuere økologiske grøntsager til hinanden. Det har dog vist sig svært at få sådan et fællesskab op at stå i Vestjylland.
Foto: Michael Hansen
Foto: Michael Hansen
KILDE: DR MIDT OG VEST

Fødevarefællesskaber kendes primært fra store byer, som København og New York.

Men i foråret opstod et fællesskab i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor godt 20 medlemmer begyndte at mødes for at pakke og distribuere økologiske grøntsager til hinanden.

Det har dog vist sig, at det er svært at få sådan et fællesskab op at stå i Vestjylland, fortæller DR P4 Midt & Vest.

"Der er noget med mentaliteten herude," siger Fødevarefællesskabs-stifter Rane Baadsgaard Lange.

Han fortæller, at vestjyderne er mere tilbøjelige til at dyrke egne grøntsager end at indgå i et fællesskab og samtidig har COOP lanceret billigere økologi, hvilket også har presset markedet.

Målet er at nå 50 medlemmer før nytår, og hvis det ikke lykkedes, så kan Rane Baadsgaard Lange godt forestille sig, at fællesskabet i stedet bevæger sig i en anden retning:

"Det kan være, vi skal mødes om noget andet end det at købe grøntsager. Det kan være, vi skal mødes omkring nogle middage eller foredrag med nogen, der ved noget om økologi og bæredygtighed," siger Rane Baadsgaard Lange til DR P4 Midt & Vest.

Coop klar med første partnerskab

Fødevare-fællesskaber kan være et alternativ

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter