FødevareWatch

Slikfusker slap for bøde efter razzia

Fødevarestyrelsen beslaglagde i november 2012 omkring 90 paller slik hos et firma i Skævinge, men indehaveren fik aldrig en bøde. I dag havde styrelsen håndteret sagen anderledes, siger chef for Fødevarestyrelsens rejsehold.

Foto: Colourbox/Arkiv

Det flød med gammelt vingummi og skumjulemænd, der blev ompakket af underbetalte udlændinge, da Fødevarestyrelsens Rejsehold allerede i november 2012 besøgte et lager på Industrivej i Skævinge, skriver Fagbladet 3F.

Selvom Fødevarestyrelsen beslaglagde omkring 90 paller med slik, chips og chokolade, fik firmaet Visticker Aps og ejeren David Yüksel ikke en bøde.

Nu erkender chef hos Fødevarestyrelsens Rejsehold Michael Rosenmark, at behandlingen af sagen har været mangelfuld, og at styrelsen i dag ville håndtere en lignende sag anderledes.

"Hvis vi havde vidst dengang, hvad vi ved i dag om Vistickers ejer, nemlig at han ejede flere fødevarevirksomheder, så havde vi nok givet ham en bøde i stedet for en indskærpelse," skriver Michael Rosenmark i en mail til Fagbladet 3F.

På lageret i Skævinge blev der ud over for gammel Basset Vingummi også ompakket paller med skumjulemænd, M&M, blandet vingummi og slikkepinde. De ompakkede kasser slik havde ingen mærkning, hverken på de enkelte kasser eller på selve pallerne, viser kontrolrapporten.

Fødevarestyrelsen konfiskerede i juni 2014 fem ton gammelt slik på David Yüksels gård ved Hillerød nord for København. Det udløste en bøde på 10.000 kroner.

Fagbladet 3F har udbedt sig en kommentar fra David Yüksel og hans advokat Peter Hallgren fra Fair Advokater. Men de ønsker ikke at udtale sig.

Kurator: Slikfusker-firma skal tjekkes af politiet

Medarbejder stak af: Bøderegn over omstridt slikfirma

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier