FødevareWatch

Kurator: Slikfusker-firma skal tjekkes af politiet

Visticker ApS, der er begæret konkurs, skal nu undersøges af politiet.

Foto: Colourbox/Arkiv

Leverandøren af Premier Is har omkring 1,1 millioner kroner til gode hos det omstridte firma Visticker ApS, som nu er under konkurs. Store summer blev flyttet fra firmaet forud for konkursen, og kurator vil nu bede politiet efterforske sagen, skriver Fagbladet 3F.

Selskabet Mejerigaarden – der producerer Premier Is – har begæret Visticker ApS konkurs med et krav om i alt cirka 1,1 millioner kroner. Derudover har 3F rejst krav på 920.000 kroner til rumænske medlemmer, der har arbejdet for Visticker ApS.

"Konkursboet er ved at udarbejde en henvendelse til politiet efter konkurslovens §110 med anmodning om en politimæssig undersøgelse," skriver kurator Andreas Mylin i en mail til Fagbladet 3F.

Slikgrossisten David Yüksel var direktør for Visticker Aps, da Fødevarestyrelsen i juni 2014 konfiskerede fem ton gammelt slik på David Yüksels gård på Harløsevej i Hillerød. Det kostede hans firma en bøde påå 10.000 kroner.

Siden 1. februar 2014 er der overført knap 2,9 millioner kroner fra Visticker ApS til moderselskabet Yüksel Holding eller andre koncernforbundne selskaber, viser kurators opgørelse.

Hverken David Servet Yüksel eller hans advokat Peter Hallgren har ønsket at udtale sig til Fagbladet 3F.

Kilde: Fagbladet 3F

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier