FødevareWatch

Fetaen skaber storpolitiske problemer

Fetaosten har stukket en kæp i hjulet på forhandlingerne om verdens største frihandelsaftale, TTIP.

Forhandlingerne om TTIP, frihandelsaftalen til flere hundrede milliarder euro mellem USA og Europa, går i øjeblikket knap så glat.

Forhandlerne er blevet uenige om en liste på 1.200 madvarer, som EU vil have, at amerikanske producenter skal holde sig fra, og kernen i denne strid er fetaosten, som, europæiske forhandlere fastholder, skal holdes eksklusivt på græske hænder.

Det skriver Berlingske.

EU og USA står nu i en tilsvarende strid som den, Danmark tabte mod Grækenland i 2005. Ifølge nuværende EU-lovgivning er det nemlig kun producenter fra Grækenland, der må kalde feta for feta. Efter EU-Kommissionen dengang vedtog, at ostetypen skulle beskyttes som en græsk oprindelsesbetegnelse, har danske producenter solgt osten under navne som salatost og salattern.

”I mere end 6.000 år har Grækenland kontinuerligt produceret feta ved at bruge mælk fra får og geder. Vi modner også osten i dagevis, hvilket ikke er tilfældet andre steder, hvor der produceres feta,” siger Christina Onassis, marketingchef i den græske fetaproducent Lytras.

Osteselskab lukker suverænt år

Kapitalfond skal løfte Primodan

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier