FødevareWatch

Kapitalfond skal løfte Primodan

SE Blue Equity skyder nu et tocifret millionbeløb i at løfte væksten i Primodan som producerer mejeriudstyr.

Foto: Hanne Engelstoft/ JP

Kapitalfonden SE Blue Equity har set sig varm på producenten af mejeriudstyr, Primodan.

Med et indskud på et tocifret millionbeløb fra bl.a. PFA Pension og Bitten & Mads Clausens Fond baner fonden vejen for, at Primodan kan ekspandere internationalt. Det skriver Børsen.

”Vi har de sidste tre år udviklet virksomheden. Nu er der brug for, at vi tager de næste skridt fremad. Det handler bl.a. om at bevare og udbygge vores markedsposition. Det koster penge,” siger Carsten Brandt, Primodans adm. direktør til Børsen til spørgsmålet om, hvad de nye ejere skal bidrage med.

Primodan omsætter for lige under 100 mio. kr. Heraf hentes 90  pct. fra eksport til mejerier i Mellemøsten. Selskabets fortid gemmer på en konkurs, som blev udløst af primært to faktorer; Muhammedkrisen og Primodans manglende fokus på indtjening.

Virksomheden har leveret anlæg til stort set alle anlæg i verden til produktion af hvidost, særligt feta.

Familiemejeri runder den halve milliard

Dagrofa-mejeri satser på restauranter

Høje mælkepriser presser feta-koncern

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier