FødevareWatch

Tomatkongen sparer millioner i afgifter på svensk supergartneri

Mads Pedersen er anden generation af fynske gartnere, men tjener sine penge på tomatproduktion i Sydsverige. Hans danske gartneri dårligt løber rundt, og energiafgifter for millioner af kroner får hovedansvaret.

Mads Pedersen kan ikke tjene penge på at producere tomater i Danmark. Nu producerer han i Sverige og tjener millioner af kroner. | Foto: Nicolai Lorenzen/Jyllands-Posten

Næsten lydløst svinger en mørkegrå Tesla ind mellem de hvide drivhuse. Lyden af dækkene på gruset overdøver for en stund både krager og lærker, før elbilen parkerer foran gartneriets hovedbygning i metal og sort glas.

Mads Pedersen, også kendt som Tomatkongen, springer ud på den asfalterede parkeringsplads og går om bag bilen, hvor han med få, hurtige bevægelser sætter bilens elstik en i vægkontakt, før han hilser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier