FødevareWatch

Danish Crown klar til at genansætte

Som konsekvens af en højere tilførsel af slagtesvin kan den danske svinegigant nu genansætte mindst 40 af de afskedigede medarbejdere på slagteriet i Ringsted i deltidsstillinger.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Danish Crown har igennem længere tid haft en højere tilførsel af slagtesvin end ventet.

Derfor kan slagteriselskabet nu genansætte mellem 40 og 50 af de fyrede medarbejdere i Ringsted i et job på et nyoprettet deltidshold, som vil komme til at arbejde 32 timer om ugen.

Det skriver svinekoncernen i en pressemeddelelse.

”Det er utroligt positivt, at vi nu står med den udfordring. Vi håber helt naturligt, at en stor del af de opsagte medarbejdere har mod på at arbejde på deltid. På den måde kan vi få reduceret antallet af afskedigelser yderligere, for der er allerede over 22 medarbejdere, der har fået job i vores Japan-afdeling,” siger Søren F. Eriksen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Inden afskedigelserne havde slagteriet i Ringsted kapacitet til at slagte 54.000 grise om ugen. Det tal skulle efter planen være reduceret til 34.000, men med det nye deltidshold vil kapaciteten i Ringsted fremover være 36.000 grise om ugen med mulighed for at slagte op til 41.000 grise om ugen, hvis der er grise nok.

Koncernen skriver, at man efter en årrække med konstant nedgang, det sidste halve år har oplevet en lille vækst i tilførslen af slagtesvin. De seneste måneder har der været ca. 10.000 ekstra grise om ugen, og man begynder således at tro på en stabilisering i tilførslerne.

Rusland forlænger embargo med et år

Detailkæde vil kun købe fransk svinekød

Danish Crown-chef afviser kritik af udenlandsk arbejdskraft

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier