Detailkæde vil kun købe fransk svinekød

E. Leclerc, der driver over 500 hypermarkeder i Frankrig, vil give de franske bønder en hjælpende hånd ved kun at købe lokalt svinekød.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den franske detailkæde E. Leclerc vil fremover kun købe fransk svinekød.

Det sker for at give de lokale bønder en håndsrækning i en svær tid, hvor Ruslands embargo har fået fødevarepriserne til at falde på det europæiske marked.

Tiltaget kommer samtidig som reaktion på en opfordring fra de franske politikere, der har bedt industrien om at løfte i flok og hjælpe det trængte franske landbrug.

Det skriver Landbrugsavisen.

"E.Leclercs butikker bekræfter, at de efter anmodning fra myndighederne vil organisere indkøbsdriften med henblik på at nå en pris på svinekød på 1,40 euro pr. kg”, skriver ejer Michel Edouard Leclerc på sin blog.

Dermed lægger han op til, at afregningsprisen skal hæves fra det nuværende niveau på 9,7 kr. pr. kg. til 11,44 kr. pr. kg. Til sammenligning får Danish Crowns danske svinebønder 9,80 kr. pr. kg.

Det betyder samtidig, at svinekødet vil blive dyrere for forbrugerne, hvilket får Michel Edouard Leclerc til at frygte, at forbrugerne vil vælge billigere alternativer. Trods det holder han alligevel fast i sin beslutning.

E. Leclerc, der har mere end 500 hypermarkeder i Frankrig, er imidlertid ikke den eneste detailkæde, der vil hjælpe de lokale landmænd. Intermarché har lanceret et tillæg på 37 øre ekstra pr. kilo til producenter, der lever op til en række krav på dyrevelfærdsområdet.

Svenske forbrugere fravælger dansk svinekød

Frankrig forbyder supermarkeder at smide fødevarer ud

Latinamerika sikrer vækst for fransk detailgigant

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg