FødevareWatch

Kølig forsommer præger markedet for svinekød

Grillsæsonen lader vente på sig, og det mærker man i Danish Crown, hvor salget denne forsommer ikke har været prangende. Råvarepriosen falder igen 20 ører.

Foto: Martin Bubandt POLFOTO/ARKIV

Det overmættede europæiske marked for svinekød har længe bokset med overskrifter fra den russiske front, men nu sætter den sløje danske sommer også sit præg på markedsprisen for svinekød.

Det meddeler Danish Crown.

Svinenoteringen falder i uge 27 med 20 øre til 9,60 kr. for et svin på 70,0-94 ,9 kilo.

Sammen med juletiden er grillsæsonen normalt højtid for afsætningen af dansk svinekød, men sådan er det ikke i år.
 
"Lige nu er det svært at finde lyspunkter i landende omkring os, så derfor prøver vi så vidt muligt at afsætte vores produkter på markederne udenfor Europa. Vi har en bredere markedsadgang end de fleste af vores konkurrenter, og den håber vi at kunne profitere af i den nuværende situation," udtaler Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Det er en kombination af en række faktorer, der lige nu påvirker markedet negativt. Stik mod prognoserne så stiger produktionen af svinekød i øjeblikket i Europa. Samtidig har det kolde forår i specielt Mellem- og Nordeuropa resulteret i et markant lavere forbrug af svinekød end normalt for årstiden, skriver Danish Crown i markedsmeddelelsen.

Og derudover kæmper en række europæiske slagterier fortsat med at finde alternative afsætningskanaler til det kød, de tidligere eksporterede til Rusland.
 
"Indkøberne i industrien sidder i vid udstrækning på hænderne lige nu. Når forbruget samtidig er lavere end normalt, opstår der ikke overraskende et tryk på salgssiden," siger Søren Tinggaard.
 
Det er specielt på forender og dermed også kamme og nakker, at der er pres på prisen i øjeblikket. Afsætningen af skinker sker til let faldende priser, mens det britiske baconmarked og salget af kamme og midterstykker er mere stabilt, skriver Danish Crown.

Detailkæde vil kun købe fransk svinekød

"Ikke kun Rusland, der er skyld i landbrugskrise"

Danske slagterier er vilde med EU-oplagring  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier