FødevareWatch

"Ikke kun Rusland, der er skyld i landbrugskrise"

Krisen i landbruget skyldes ikke kun krisen med manglende eksport til Rusland, mener tidligere adm direktør i DLR Kredit, Bent Andersen.

Foto: DLR Kredit/PR

Der er krise i landbruget, men det er ikke kun den nuværende handelskrise med Rusland, der er skyld i det. Det fortæller den nu pensionerede tidligere adm. direktør i DLR Kredit, Bent Andersen, til Berlingske Business.

Det er blandt andet afregningspriserne på mælk og priserne på svinekød, som er med til at skabe den krise i landbruget, der opleves nu. Eksportproblemer med Rusland er dog ikke den største hurdle.

"Det er ikke kun krisen med Rusland, der har skabt den nuværende krise i landbruget. For eksporten til Rusland udgør kun tre-fire mia. kr. Det er det globale marked, som udfordrer landbruget. Køber Kina mindre mælk, eller er der ikke længere tørke i Australien? Det handler om bytteforholdet, altså prisen på det, som svinene æder i forhold til det, kødet kan sælges for," siger Bent Andersen til Berlingske Business.

Det anskues i dag, at omkring 1.700 landmænd skal ud af erhvervet.

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier