FødevareWatch

Medie: Russisk embargo kan vare til 2020

Rusland har ingen umiddelbare planer om at løfte sit forbud mod import af visse fødevarer fra vestlige markeder, og ifølge analytikere kan embargoen vare helt til 2018-2020. Det skriver Global Meat News.

Premierminister Dmitry Medvedev (th) siger, at et russisk importforbud mod fødevarer fra Vesten vil vare ved. | Foto: Ivan Sekretarev, AP

Der ser ikke ud til at være nogen opblødning på vej i konflikten mellem Rusland og en lang række vestlige lande, som har medført flere sanktioner fra begge parter, blandt andet et russisk forbud mod import af en række fødevarer.

Den russisk regering er urokkelig, og ifølge analytikere kan fødevareembargoen fortsætte helt indtil 2020.

Det skriver branchemediet Global Meat News.

I en tale ved det nyligt afholdte Food Security Forum i det russiske område Rostov Oblast fastslog premierminister Dmitry Medvedev, at embargoen vil blive forlænget i forhold til det oprindelige udløb i august 2015.

"Vores handlinger er naturligvis fortsat afhængige af vores partneres handlinger. Ifølge deres udmeldinger har de ingen planer eller ønsker om at vende tilbage til det russiske marked. Men vi har ikke tænkt os at bønfalde dem," sagde Medvedev ifølge Global Meat News på forummet.

"Hvis sanktionerne mod Rusland ikke bliver løftet, så betyder det, at embargoen ikke bliver fjernet," tilføjede vice-premierminister Arkady Dvorkovich.

Dermed ser importforbuddet ud til at fortsætte til udgangen af 2016, og visse analytikere peger ifølge mediet på, at det kan vare helt til 2018-2020, hvor Rusland forventes at have nået sine mål for selvforsyning af dyr til fødevareproduktion.

Mulig lempelse af russisk embargo på vej

"Ikke kun Rusland, der er skyld i landbrugskrise"

Dansk landbrugsselskab trodser russisk valutafald

Rusland trækker Espersens vækstambitioner ned

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier