FødevareWatch

Polsk overtagelse løfter DC med 1 mia

Danish Crown leverer omsætningsvækst i første halvår af 2014/2015, der ellers har været præget af en stigende produktion og en afdæmpet efterspørgsel. Fremgangen skyldes blandt andet overtagelsen af Solokow.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv

I Danish Crown-regnskabet for koncernens første halvår af regnskabsåret 2014/2015 noterer koncernen en omsætningsfremgang på lidt over én mia. kr. i forhold til samme halvår sidste år til samlet 29,2 mia. kr.

Den organiske vækst har i perioden været på fire pct., og fremgangen skyldes til dels, at Danish Crown har overtaget de resterende 50 pct. af polske Sokolow. Overtagelsen ses også tydeligt i antallet af medarbejdere, der nu er på næsten 26.000.

Resultatet af den primære drift steg i forhold til første halvår 2014/2014 med 28 pct. til 1,108 mia. kr. Den voldsomme stigning skyldes ifølge Danish Crown, at Sokolow i år indgår 100 pct. i resultatet, og dels at sidste års resultat var påvirket negativt af ekstraordinære hensættelser.

Nettoresultatet for perioden lander på 852 mio. kr. mod 813 mio. kr. i første halvdel af regnskabsåret 2013/14, hvor resultatet dog blev løftet af engangsindtægter fra salg af ejerandele i associerede selskaber.

"Sokolow var i forvejen et meget stærkt brand i Polen. Efter opkøbet af den resterende halvdel af virksomheden bidrager selskabet for alvor til Danish Crowns bundlinje – og det i en tid, hvor også Polen er hårdt ramt af situationen på det russiske marked. Samtidig bidrager det nu fulde ejerskab med idéudvikling på tværs af grænserne og dermed øget synergi," forklarer adm. direktør for DC Foods Flemming N. Enevoldsen.

Danske tilpasninger

Mens der fra den polske side Østersøen kan fortælles en positiv historie om slagteridriften i Danish Crown, så volder den danske slagteriproduktion stadig problemer i koncernen.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi til stadighed kæmper med betingelserne for at have produktion i Danmark. Og at det løbende giver anledning til engagerede diskussioner både i og om virksomheden. Men det er den virkelighed, vi lever i, og derfor er det også meget positivt, at vi lige nu kan pege på et fald i produktionsomkostningerne i Danmark," siger adm. direktør Kjeld Johannesen om udviklingen i det seneste halve år.

For andet halvår har Danish Crown mere afdæmpede forventninger.

"Vi er i en branche med meget store sæsonudsving, men dem er vi fortrolige med. Derfor er det gode første halvår også meget positivt, når vi ser frem mod helårsresultatet," udtaler Kjeld Johannesen.

Mindre landmænd er i oprør mod Danish Crown

Danish Crown slagter flere danske grise

Så mange har Danish Crown ansat i udlandet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier