Danmarks svinekødsgigant Danish Crown har i perioden 2008-2014 fået 2.892 flere ansatte i udlandet, mens tallet i Danmark er faldet med 1.967.
Det skriver Berlingske.
En af de bærende årsager er, som tidligere beskrevet på FødevareWatch, et faldende råvaregrundlag.
”Hvis vi går længere tilbage, er det rigtigt, at der er nogle produktionsformer, som det ikke kan lade sig gøre at have i Danmark, hvis det skal være konkurrencedygtigt internationalt. Men vi slagter jo dyrene her i Danmark, og når der bliver færre f dem, skal vi også bruge færre hænder,” siger topchef Kjeld Johannesen til avisen og understreger, at stigningen i udenlandske ansatte i høj grad skyldes opkøb uden for landets grænser.
Selskabet har i løbet af de seneste fem år haft et fald i antallet af slagtesvin på omkring 5 millioner i Danmark.
Danish Crown fyrer 110 medarbejdere
Tyskland suger arbejdspladser ud af Danmark
Danish Crown fyrer i Danmark - og hyrer i England