FødevareWatch

Chr. Hansen satser stort på medicin

Efter et 140 år langt arbejde i fødevareindustrien er tiden inde til at ingrediensvirksomheden kigger på nyt forretningsområde. Snart er man klar med ny satsning inden for medicinalområdet.

Foto: PR

Den store børsnoterede ingrediensvirksomhed er for øjeblikket ved at lægge fundamentet til de bygninger, som skal indeholde et helt nyt forretningsområde for Chr. Hansen, skriver Børsen.

Fra 2017 skal den del af virksomhedens nye medicinal-satsning, som har med sundhedsfremmende bakterier til planteavl at gøre afføde indtjening, mens man først tre år senere har forventninger om, at den del der har med sygdomsbehandling at gøre, kan bidrage positivt.

"Det, vi lancerer, er et skift i vores selvforståelse som mejerivirksomhed. Vi skal nu først og fremmest se os selv som en bakterievirksomhed, der selvfølgelig leverer til mejerier, men i stigende grad til medicinal- og landbrugsindustrien," siger Christian Barker, direktør i Chr. Hansen til Børsen.

Koncerndirektør Cees de Jong ser på sigt det nye forretningsområde blive lige så stort som den eksisterende ingrediensforretning, men afviser overfor avisen, at de to dele kan føre til en opspaltning af Chr. Hansen.

Chr. Hansen-direktør udskiftet

Mere at komme efter oven på flot Chr. Hansen-regnskab

Lunken yoghurt er vejen frem til det kinesiske guld

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier