FødevareWatch

Fødevareindustrien dybt afhængig af udenlandsk arbejdskraft

Brancherne indenfor den danske fødevare- og landbrugsproduktion er dem, som anvender mest udenlandsk arbejdskraft. Var der ikke udenlandsk arbejdskraft, ville det have store økonomiske konsekvenser, siger cheføkonom.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

I dag arbejder der 133.000 fuldtidsansatte udlændinge i Danmark, men i takt med at andelen af den danske befolkning, som er i den arbejdsdygtige alder forventes at falde med 6,4 procentpoint frem mod 2040, bliver det tal formodentlig væsentlig højere.

Det skriver Børsen.

I en analyse fra Landbrug og Fødevarer baseret på tal fra FN hedder det,  at der i 2040 vil være 51.000 færre danskere i den arbejdsdygtige alder, hvis man udelader indvandringen, og det kan potentielt være et stort problem, siger L&F's cheføkonom Thomas Søby.

"Hvis vi ikke havde den udenlandske arbejdskraft, så ville store dele af landbrugsproduktionen lide nød, og det ville få ganske store økonomiske konsekvenser i hele værdikæden i fødevareklyngen og for Danmark," siger Thomas Søby.

14 pct. af de beskæftigede i landbrug, skovbrug og fiskerier er ifølge avisen udenlandske statsborgere i dag.

Så mange har Danish Crown ansat i udlandet

Dan J. afsætter 36 mio til blå vækst

Larsen Danish Seafoods redder 300 job

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier