FødevareWatch

Masseanholdelser i hestekødssag

En lang række personer er de seneste dage anholdt for svindel med hestekød.

Genrefoto | Foto: Colourbox

Hele 24 personer er anholdt for at ville fuske med hestekød i Europa.

Et grænseoverskridende politisamarbejde har ført til anholdelser i flere lande hen over weekenden. Hele 24 personer er anholdt for illegal handel med hestekød. Det skriver globalmeatnews.com.

Som FødevareWatch tidligere har kunnet fortælle, faldt der for nylig dom over den hollandske forretningsmand, som kædes sammen med hestekødsskandalens udbrud. Han fik to og et halvt års fængsel, og nu lader det altså til, at flere domme er på vej.

De 24 personer står bag illegalt hestekød fra 800 heste, og afsløringen er blevet til via et samarbejde mellem fransk, belgisk, hollandsk, tysk, irsk, britisk og luxembourgsk politi, men ”efterforskningen var centreret omkring Frankrig, Holland og Belgien,” skriver globalmeatnews.com.

De senere år er 4700 heste, der ikke er velegnet til spisning for mennesker, blevet slagtet og sendt i omløb i den europæiske fødevareindustri. Udover de 24 arresterede personer, har politiet også fundet 800 hestepas og 37.000 euro. Det europæiske organ for retsforfølgelse, Eurojust, meddeler, at sagen stadig er i gang.

Hestekøds-grossist skal flere år bag tremmer

Retssagen ruller i hestekødsskandalen

Danskerne er blevet mere skeptiske over for fødevarer

Der er stadig hest i europæiske lasagner

 

Mere fra FødevareWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier