Retssagen ruller i hestekødsskandalen

Hestekødsskandalen kører nu videre ved domstolene. Tirsdag var en hollandsk kødgrossist for retten.
Foto: Ajs Smed Nielsen
Foto: Ajs Smed Nielsen

Sammenblanding af heste- og oksekød fra den hollandske kødgrossist Willy Selten forårsagede i 2013 en tilbagetrækning af 50.000 ton kød tværs over Europa.

Ifølge thegrocer.co.uk erkender Selten at have begået fejl på sin fabrik i Oss, men benægter bevidst at have fusket med oksekødsleverancer.

Willy Selten var tirsdag for retten i byen Den Bosch i det sydlige Holland anklaget for forfalskning.

I et interview med det hollandske nyhedsbureau ANP, sagde Selten, at han aldrig har benægtet, at han producerer hestekød på sin fabrik og efter ønske fra en leverandør blander det med oksekød. Han mener, at det sammenblandede kød ved et uheld endte i en oksekødsleverance til en anden kunde.

Selten blev oprindeligt også anklaget for svindel, men de anklager er nu frafaldet. I dag er han anklaget for at have forfalsket dokumenter over en 2-årig periode. 

”Vi tror, han købte 300 ton hestekroppe fra Holland, England og Irland, som så blev skåret i strimler, blandet med oksekød og solgt videre som rent oksekød. Selskabets administration gav ingen information om, hvor kødet kom fra, og hvor det skulle hen,” siger en talsmand for den hollandske statsanklager til mediet.

Ny kødmærkning vil øge udgifter til industri

Danskerne er blevet mere skeptiske over for fødevarer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne