FødevareWatch

Retssagen ruller i hestekødsskandalen

Hestekødsskandalen kører nu videre ved domstolene. Tirsdag var en hollandsk kødgrossist for retten.

Foto: Ajs Smed Nielsen

Sammenblanding af heste- og oksekød fra den hollandske kødgrossist Willy Selten forårsagede i 2013 en tilbagetrækning af 50.000 ton kød tværs over Europa.

Ifølge thegrocer.co.uk erkender Selten at have begået fejl på sin fabrik i Oss, men benægter bevidst at have fusket med oksekødsleverancer.

Willy Selten var tirsdag for retten i byen Den Bosch i det sydlige Holland anklaget for forfalskning.

I et interview med det hollandske nyhedsbureau ANP, sagde Selten, at han aldrig har benægtet, at han producerer hestekød på sin fabrik og efter ønske fra en leverandør blander det med oksekød. Han mener, at det sammenblandede kød ved et uheld endte i en oksekødsleverance til en anden kunde.

Selten blev oprindeligt også anklaget for svindel, men de anklager er nu frafaldet. I dag er han anklaget for at have forfalsket dokumenter over en 2-årig periode. 

”Vi tror, han købte 300 ton hestekroppe fra Holland, England og Irland, som så blev skåret i strimler, blandet med oksekød og solgt videre som rent oksekød. Selskabets administration gav ingen information om, hvor kødet kom fra, og hvor det skulle hen,” siger en talsmand for den hollandske statsanklager til mediet.

Ny kødmærkning vil øge udgifter til industri

Danskerne er blevet mere skeptiske over for fødevarer 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier