FødevareWatch

Coop og Dansk Supermarked undersøger lagre efter rottefund

De to detailkæder har reageret på henvendelsen fra Fødevarestyrelsen, der torsdag fandt rotteekskrementer i sliklageret på en sønderjysk virksomhed.

Foto: Colourbox

Både Dansk Supermarked og Coop har reageret, efter at der er fundet rottespor hos virksomheden, der pakker og sælger chokolade og sukkervarer.

Indtil videre tyder det ikke på, at de sliklystne, der har købt ind hos de store supermarkedskæder, skal frygte for deres helbred, når der fredag aften skal indtages lækkerier foran fjernsynet.

Der kan ellers have været grund til bekymring, efter at Fødevarestyrelsen for nylig var forbi fødevarevirksomheden Alt Pack og virksomhedens ulovlige lager i Sønderjylland.

På paller med chokolade og andre sukkervarer, som virksomheden pakker og leverer til danske supermarkeder, var der omfattende spor efter rotter.

Efterfølgende er Dansk Supermarked, der står bag butikskæder som Netto og Bilka, blevet kontaktet af Fødevarestyrelsen, siger pressechef Mads Hvitved Grand fra Dansk Supermarked.

”Hvad jeg har kunnet forstå, gik Fødevarestyrelsen torsdag aften i gang med at kontakte de potentielle aftagere af varer fra det pågældende lager fra Alt Pack - herunder os,” siger han til Ritzau.

Rotteekskrementer lukker sønderjysk virksomhed

Dansk Supermarked har torsdag aften og nat foretaget de første undersøgelser for at finde ud af, om der er modtaget varer fra det pågældende lager.

”Det er der umiddelbart ikke noget, der tyder på hos os,” siger pressechefen fra Dansk Supermarked.

”Derfor forventer vi ikke i øjeblikket at skulle trække noget tilbage. Men det er klart, at vi skal endnu mere ned i sagen fredag, så vi er helt sikre på, at det holder stik,” tilføjer han.

Coop afventer svar

Hos den anden store dagligvarekoncern, Coop, oplyser informationsdirektør Jens Juul Nielsen, at man er ved at undersøge, om butikskæder som Fakta, Kvickly og SuperBrugsen skal have modtaget varer fra Alt Pack og det pågældende lager.

Coops kæder sælger blandt andet de såkaldte 'Chokoladelakridskugler' fra Eliza Chokolade, der bliver pakket på Alt Pack, men det er endnu uvist, om varen er berørt af problemerne, oplyser Jens Juul Nielsen til dr.dk.

Torsdag aften oplyste pressemedarbejder Erik Jepsen fra Fødevarestyrelsen, at Alt Pack er blevet påbudt at trække samtlige varer tilbage fra sine aftagere.

Hvis det viser sig, at man har fået fødevarer inficeret med rotteekskrementer med sig hjem fra supermarkedet, er budskabet klart: De skal smides ud, fastslår Fødevarestyrelsen.

Efter rottefundet har Fødevarestyrelsen lukket den sønderjyske chokoladevirksomhed.

Hamburgerryg tilbagekaldes efter listeriafund

Minister lover flere penge til bedre listeria-indsats

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier