FødevareWatch

Rotteekskrementer lukker sønderjysk virksomhed

Chokolade og andre sukkervarer blev pakket i rottefyldte lokaler og sendt videre til danske supermarkeder. Coop og Dansk Supermarked er kontaktet, oplyser Fødevarestyrelsen.

Modelfoto | Foto: Rune Pedersen/Polfoto/Arkiv

(Rettelse: Det fremgik af en tidligere version af artiklen, at Atl Pack er ejet af blandt andre ABL Food. Det er imidlertid forkert, da ABL Food har solgt sin ejerandel for flere år siden. FødevareWatch beklager fejlen).

Medarbejdere fra Fødevarestyrelsen gjorde for nylig en bizar opdagelse, da de besøgte fødevarevirksomheden Alt Pack og virksomhedens ulovlige lager i Sønderjylland.

På paller med chokolade og andre sukkervarer, som virksomheden pakker og leverer til danske supermarkeder, var der omfattende spor efter rotter.

Der var både rotteurin og rotteekskrementer på mange paller og i lokalerne"

Erik Jepsen, pressemedarbejder, Fødevarestyrelsen
"Der var både rotteurin og rotteekskrementer på mange paller og i lokalerne," siger pressemedarbejder Erik Jepsen fra Fødevarestyrelsen.

Det var særligt på det uregistrerede lager på Vestermarksvej i Aabenraa, at den var gal.

"Der var massive spor efter rotterne. Selve virksomheden, der ligger i Rødekro, har fået varer fra lageret, så begge steder er blevet lukket i dag," siger Erik Jepsen til Ritzau.

Fødevarestyrelsen har påbudt Alt Pack at trække samtlige varer tilbage fra deres aftagere.

Får svar fredag

Torsdag aften er styrelsen desuden ved at undersøge, hvilke supermarkeder Alt Pack leverer til, og hvilke varer virksomheden mere præcist håndterer.

"Vi har været i kontakt med både Coop og Dansk Supermarked," siger Erik Jepsen.

Han er dog ikke sikker på, at supermarkedskæderne modtager varer fra Alt Pack.

Det vil stå klart fredag, siger pressemedarbejderen.

Til den tid vil Fødevarestyrelsen også være klar med en nærmere vejledning til, hvordan kunder skal forholde sig, hvis de har fået varer fra Alt Pack med sig hjem fra supermarkedet.

Rotteekskrementer og især rotteurin er overordentligt smitsomt og kan give Weils sygdom.

Symptomerne er en influenzalignende tilstand med feber, hovedpine og muskelsmerter, og i værste tilfælde kan lever- og nyrefunktioner svigte.

Sønderjysk grossist holder kursen

Hamburgerryg tilbagekaldes efter listeriafund

Betonblander brugt til plejehjemsmad

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier