FødevareWatch

Betonblander brugt til plejehjemsmad

Fødevarestyrelsen lukkede onsdag en ulovlig virksomhed, der solgte patientmad til plejehjem og sygehuse, fordi der i produktionen blandt andet blev anvendt en beskidt cementblander.

Foto: Joachim Adrian/Arkiv

​Fødevarerejseholdet lukkede i onsdag aften fødevarevirksomheden Nordic Ingredients, der ligger nord for Randers.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en meddelelse.

Virksomheden, som blandt andet producerer fødevarer til plejehjemsbeboere og sygehuspatienter med synkebesvær, havde ikke den lovpligtige registrering hos Fødevarestyrelsen, men blev sporet via nettet. Fødevarerne fra virksomheden er bl.a. gelé rugbrød og gelé agurk samt særlige pulverblandinger med smag af bl.a. bøf, bacon og flæskesteg.

Virksomhedens produktionslokaler og produktionsudstyr var ifølge Fødevarestyrelsen beskidte og uhygiejniske, og bar præg af ikke at være rengjort jævnligt. Derudover fandt rejseholdet også en betonblander, der blev brugt til at blande en særlig rugbrødsgelé, særdeles uhygiejnisk og med kager af stivnet rugbrødsmasse.

"Fødevarestyrelsen ser med stor alvor på denne sag, da fødevarerne er målrettet til særligt sårbare grupper. Virksomheden blev lukket på stedet og fik påbud om at underrette deres kunder og tilbagetrække alle solgte varer," hedder det i meddelelsen.

På sporet af slikmafiaen

Slagteri sat under karantæne

Dansk Erhverv: Sænk afgifterne og sæt bøderne for illegal import op

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier