FødevareWatch

Hamburgerryg tilbagekaldes efter listeriafund

Elbokøkkenet, der leverer til plejehjemskøkkener og borgere i eget hjem i fire kommuner, tilbagekalder hamburgerryg efter fund af listeria.

Modelfoto. | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Der er endnu engang fundet listeria i danske fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen fredag eftermiddag.

Det drejer sig om retten hamburgerryg med aspargessovs og tilbehør, som er blevet leveret til plejehjemskøkkener og borgere i eget hjem i Fredericia, Kolding, Haderslev og Middelfart kommuner.

Borgerne modtager alle mad fra virksomheden Elbokøkkenet, der har hjemme i Fredericia. Tidligere på ugen blev der udtaget prøver af andre retter fra Elbokøkkenet, da der tidligere blev fundet listeria i en ret med lammesteg under en egenkontrol.

Fødevarestyrelsen antager, at fundet ikke har ramt nogen borgere endnu, men det vides ikke.

"Der er påvist listeria monocytogenes bakterier i lavt antal i maden. Selv om det fundne antal bakterier ikke er stort, kan det ikke udelukkes, at de kan vokse til et større antal i løbet af holdbarhedsperioden. Retten betragtes derfor ikke som sikker at spise," lyder det ifølge Fødevarestyrelsen.

Hamburgerryg med aspargessovs, som er produceret 23/3 og mindst holdbar til 10/4, tilbagekaldes derfor.

Symptomerne på infektion med listeria er influenzalignende tilstande såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

Borgere, som har modtaget maden, opfordres derfor til at kassere retten eller levere den tilbage til leverandøren.

Tilbage i august 2014 blev et stort parti rullepølse med listeria solgt fra producenten John A. Rullepølser, hvilket resulterede i 17 menneskers død.

Forbrugerrådet ærgrer sig over listeria-rapport

Minister lover flere penge til bedre listeria-indsats

Virksomheder vægter troværdighed højere end kvalitet

Flere europæere bliver smittet med livsfarlig bakterie  

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier