FødevareWatch

Økologien flytter på landet

Detailkædernes priskrig på øko-varer rykker ved opfattelsen af økologi som et storbyfænomen. Både Coop og Dansk Supermarked melder om øget salg i landdistrikterne.

Salget af økologi er steget med 14 pct. i Dagli- og LokalBrugsen, der fortrinsvis ligger i små lokalsamfund. | Foto: /ritzau/Anders Brohus

Økologi bliver af og til kritiseret for at være et storbyfænomen, der får stor opmærksomhed i medierne og på Christiansborg til trods for, at den økologiske markedsandel kun ligger på otte pct.

Karen Hækkerup var særligt hvas i sin kritik, da hun som nytiltrådt formand for Landbrug & Fødevarer sidste år anklagede økologi for at være en del af en elitær madkultur, der fylder den almindelige dansker med skam.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier