FødevareWatch

Dansk Supermarked sagde nej tak til Dan J.

Detailgiganten mener, at fødevareministerens charter, der forpligter detailhandlen til at gøre det nemmere at købe økologisk, er varm luft.

Hvis der kommer mere økologi Føtex' kølediske, bliver det ikke på grund af Dan J.'s charter. | Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

En række detailkæder og fødevareminister Dan Jørgensen (S) underskrev i weekend et fælles charter, der forpligter butikkerne til bl.a. at gøre det nemmere at købe sundt og økologisk.

Coop, Dagrofa, Rema 1000 og De Samvirkende Købmænd lagde alle navn til aftalen, der betyder, at parterne én gang om året skal melde tilbage til Fødevareministeriet, hvilke initiativer de har igangsat for at indfri ambitionerne.

Men det bliver uden deltagelse fra Dansk Supermarked, der mener, at charteret er 'varm luft' uden konkret indhold. Det skriver Landbrugsavisen.

"Initiativet forpligter ikke nogen på noget, og vi kan derfor ikke se, at vores kunder eller vi som virksomhed bliver bedre stillet af nogle underskrifter på et glittet stykke papir. I stedet vil vi hellere bruge vores kræfter der, hvor de gør en forskel; nemlig ude i vores butikker og dermed hjemme hos kunderne. Der er potentialet større end i en luftig aftale indgået midt i en valgkamp," siger pressechef Mads Hvitved Grand til mediet.

Dansk Supermarked står bag bl.a. Bilka, Føtex og Netto.

Minister og detailkæder klar med charter for fødevarer

Coop satser milliarder: Økologi skal være billigere

Salget af økologi tordner i vejret

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier